z njim

Problemi in rešitve za nemehanske hladilne izolacijske škatle, ki uporabljajo suh led kot vir hladu

2024-03-14 19:30

Čeprav ima veliko prednostiizolacijske škatlepri uporabi suhega ledu kot vira hladu lahko sublimacija suhega ledu zlahka povzroči zmrzal; izolacijska škatla se lahko zlahka deformira pri hlajenju suhega ledu; preveč ogljikovega dioksida pa bo povzročilo, da bodo ohlajeni izdelki, kot sta sadje in zelenjava, težko dihali in postali nekrotični. Težko je prilagoditi temperaturo v škatli. Države so še vedno v fazi eksperimentalnega razvoja. Še vedno obstaja več težav v naslednjih vidikih, preden ga je mogoče prenesti v praktično uporabo.

thermal insulation box

(1) Zasnova ohišja izolacijske škatle

Trenutno morajo struktura škatle in izolacijski materiali toplotnoizolacijskih škatel moje države ustrezati ustreznim standardom, koeficient toplotnega prenosa patoplotno izolacijska škatlaje treba nadzorovati v določenem območju. Glede na proizvodne stroške proizvajalci kot izolacijsko plast običajno uporabljajo trdi poliuretan ali druge napredne izolacijske materiale z odličnimi toplotnoizolacijskimi lastnostmi. Vendar pa je temperatura izhlapevanja suhega ledu nizka, njegovo uhajanje toplote pa je večje kot pri drugih metodah hlajenja z enako izolacijsko učinkovitostjo. Zato učinkovitost toplotne izolacije izolacijske škatle neposredno določa porabo suhega ledu in stopnjo izkoriščenosti prostornine škatle. To zahteva, da ima izolirana škatla boljšo toplotno izolacijo.

Eden od načinov izboljšanja je izboljšanje izolacijske učinkovitosti izolacijske plasti, kar lahko dosežemo z odebelitvijo izolacijske plasti ali uporabo naprednejših izolacijskih materialov. Študije so pokazale, da lahko uporaba visoko učinkovitih izolacijskih materialov, kot so VIPs (vakuumske izolacijske plošče), močno izboljša izolacijo inkubatorja.

 

insulation box

Poleg tega bo sublimacija suhega ledu proizvedla veliko količino plina, ki bo v notranjosti škatle ustvaril pozitiven tlak. Količina uhajanja plina znotrajizolirana škatlase bo ustrezno povečala, kar bo odvzelo veliko količino hladne energije, kar bo povzročilo povečanje porabe suhega ledu. Če se uporablja tehnologija rotacijskega oblikovanja, lahko enodelno oblikovanje in enotna debelina stene izboljšata tesnjenje škatle. Ta vrsta izolirane škatle mora imeti večjo zrakotesnost, da se zmanjša uhajanje plina in izguba pri hlajenju ter se ne da zlahka deformirati.

(2) Nadzor temperature v škatli

Vsaka vrsta hrane ima posebne zahteve glede temperature hlajenja, zato je treba hrano med prevozom vedno hraniti v primernem hlajenem okolju. Zaradi nižje temperature suhega ledu pa temperaturne razlike v inkubatorju ni mogoče nadzorovati. Čeprav to malo vpliva na prevoz zamrznjene hrane, morda ne bo moglo izpolniti zahtev za nekaj sadja in zelenjave, ki imata nizko temperaturno območje hlajenja in sta nagnjena k kvarjenju. Zato je treba preučiti nove ukrepe za nadzor temperature, kot je zasnova nadzora temperature, dodajanje točk za nadzor temperature itd., da bi izboljšali stabilnost in enotnost nadzora temperature v škatli.

(3) Kontaminacija hrane v škatli

Čeprav je CO2 neškodljiv plin za večino živil, nekatera živila niso primerna za shranjevanje v okoljih z visoko koncentracijo CO2. Na primer, površina banan, zelja in drugih živil lahko v okolju z visoko koncentracijo CO2 počrni, kar vpliva na kakovost videza. Zato morajo biti inkubatorji, ki uporabljajo suh led kot vir hladu, zasnovani z ustreznimi metodami hlajenja, da se prepreči kontaminacija hrane. Razmislite lahko o uporabi posrednega hlajenja, to je, da pustite, da plin CO2 najprej ohladi zrak, nato pa hrano ohladite skozi zrak, s čimer se izognete neposrednemu stiku med plinom CO2 in hrano.

thermal insulated boxes

(4) Stopnja izkoriščenosti prostornine v škatli

Med transportom inkubatorja je potreben suhi led shranjen v skladišču inkubatorja v obliki snežink. Zaradi velike porabe suhega ledu bo shramba zasedla določeno prostornino. Če je načrtovan prevoz na dolge razdalje, bo suhi led zahteval več prostora za shranjevanje, kar lahko povzroči zmanjšano izrabo efektivne prostornineizolirana škatla.

Da bi izboljšali izkoristek prostornine, razmislite o oblikovanju prostora za shranjevanje suhega ledu v zložljivo posodo. Ta posoda samodejno prilagaja velikost glede na dejansko zmogljivost shranjevanja suhega ledu, kar zagotavlja ustrezno shranjevanje suhega ledu brez izgube prostora. Hkrati mora imeti ta zložljiva posoda tudi določeno nosilnost tlaka, da se prilagodi različnim zahtevam glede tlaka izhlapevanja.

ICECON je specializiran za serijo škatel za rotacijsko oblikovanje, kot so škatle s konstantno temperaturo (hladne in vroče) in škatle, izolirane s suhim ledom. Med hlajenim transportom ima naše podjetje na izbiro različne metode izolacije, kot so plošče za hladilne shrambe, suhi led in CO2. Naši izdelki so pridobili prestižne certifikate, kot so ISO9001, NSF in CE, ki potrjujejo njihovo izjemno kakovost in zanesljivost .

Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.