z njim

Uvod v proces rotacijskega oblikovanja ICECON

2024-03-18 19:30

Rotacijsko oblikovanje, znano tudi kot rotacijsko oblikovanje, je metoda votlega oblikovanja termoplastične plastike. Plastične surovine v prahu se najprej dodajo v kalup, nato pa se kalup nenehno vrti in segreva vzdolž dveh navpičnih osi. Plastične surovine v kalupu pod vplivom gravitacije in toplotne energije tvorijo porozno plast na površini kalupa, nato pa se med ciklom postopoma stopijo in oprimejo površine kalupa. Oblikuje se v želeno obliko na celotni površini votline kalupa, nato pa se ohladi in oblikuje v končni izdelek.

rotational molding

Osnovni potek procesa rotacijskega oblikovanja:

1. Sprememba materiala:

Modificirani materiali ICECON temeljijo na splošni plastiki HDPE in LLDPE, mešanju dveh ali več plastik, dodatkov itd. skupaj in končno z ekstruzijo taline, da se spremenijo lastnosti surovin in da imajo posebne lastnosti. plastične lastnosti.

Na primer, našizolirana škatlaserija zahteva materiale, ki so odporni na padce in trke, odpornost na nizke temperature, močno toplotno izolacijo in barvne zahteve. Iz tega razloga je ICECON uvedel granulator za obdelavo in spreminjanje neodvisno razvitih materialov za izpolnjevanje potreb izdelkov.

insulated box

2. Brušenje materiala:

Večina procesa rotacijskega oblikovanja uporablja polietilenski prah, ki zahteva, da se zrnate plastične surovine zmeljejo v prah s 30 do 60 mesh skozi mlin za mletje (po možnosti okrogli delci kosmičev, z dobro fluidnostjo in brez velikega števila repov in robovi) oblika, ki bo vplivala na pretok prahu), debelina prahu pa neposredno vpliva na kakovost površine končnega izdelka. Če je prah preveč fin, bo pretok slab. Če so delci pudra pregrobi, se bodo na površini izdelka pojavile mikropore, lahko pride celo do lokalne ohlapnosti.

Poleg tega bo med postopkom mletja PE delcev nastala velika količina statične elektrike, vlaga in prah v zraku pa bosta pomembno vplivala na kasnejšo obdelavo in oblikovanje prahu. Zato naši tehniki še naprej premagujejo tehnične težave in izboljšujejo vsak izdelek.

rotary molding

3. Nalaganje:

Skrbno odmerjena količina prahu, po potrebi dodatki, se doda na dno razcepljenega kalupa, obe polovici kalupa pa se nato pritrdita skupaj.

rotational molding

4. Ogrevanje in oblikovanje:

Kalup, napolnjen z materiali, postavite v grelno peč (ali ga segrejte s plinskim plamenom ali drugim virom toplote). Temperatura grelne peči je nastavljena nad tališčem smole. Okvir se istočasno vrti okoli glavne in pomožne osi, ki sta pravokotni druga na drugo.

insulated box

5. Hlajenje:

Ko je praškasti material popolnoma stopljen, se kalup odstrani iz grelne peči, da se ohladi. Medtem ko se še naprej vrti, se hladi s prisilnim prezračevanjem ali pršenjem vode.

rotary molding

6. Odstranjevanje iz kalupa:

Najprej je treba preprečiti poškodbe izdelka med razkalupljanjem. Drugič, preostale materiale in ostanke na kalupu je treba odstraniti, da se pripravijo na naslednjo obremenitev v kalupnem ciklu.

rotational molding

7. Penjenje:

Material za penjenje uporablja trdo poliuretansko peno in obstajata dve vrsti materialov, A in B. Konfiguracija sredstva za penjenje in dodatkov bo vplivala na gostoto penjenja in učinkovitost toplotne izolacije.

insulated box

8. Sestavljanje:

Očistite oblikovan rob in videz škatle, namestite dodatke in preverite kakovost izdelka, preden ga odložite v skladišče.

rotary molding

CECON je specializiran za serijo škatel za rotacijsko oblikovanje, kot so škatle s konstantno temperaturo (hladne in vroče) in škatle, izolirane s suhim ledom. Med hlajenim prevozom ima naše podjetje na voljo različne izolacijske metode, kot so plošče za hladilne shrambe, suhi led in CO2, med katerimi lahko izbirate. So varne, okolju prijazne, učinkovite in enostavne za uporabo ter ustrezajo vašim raznolikim scenarijem uporabe istega vozila. pri različnih temperaturah. Od blaga, občutljivega na temperaturo, do logistike hladne verige, skladiščenja suhega ledu in več, naši zabojniki so natančno izdelani, da izpolnjujejo najvišje standarde. naši izdelki so pridobili prestižne certifikate, kot so ISO9001, NSF in CE, kar potrjuje njihovo izjemno kakovost in zanesljivost.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)
This field is required
This field is required
Required and valid email address
This field is required
This field is required
For a better browsing experience, we recommend that you use Chrome, Firefox, Safari and Edge browsers.